Queen of Riches

Queen of Riches er en unik spillautomat fra programvareleverandøren Big Time Gaming. Spillet har det gamle Egypt som tema, noe som ikke betyr at spillerne trenger å tro at spillet kun er enda en generisk spillautomat. Dette ville nemlig være en stor feil, spesielt fordi spillet faktisk er veldig annerledes når det gjelder måten spillet har blitt lagt opp på. Hvis vi begynner med begynnelsen, så har spillet hele seks hjul involvert, og hvert av disse kan potensielt avsløre syv symboler takket være Big Time Gaming sin patenterte Megaways-funksjon. For å sette det i perspektiv, så inneholder spillet opptil 117 649 forskjellige måter å vinne på og gir deg sjansen til å bli Queen of Riches selv!

Det gamle Egypt er kanskje et av spilleautomatenes mest prøvde og testede design, men det fungerer fortsatt. Med et snev av historie, en mystisk tiltrekning og en hel masse luksuriøse gjenstander, fortsetter denne sjangeren med å lokke nye spillere til å spille maskiner med dette tema.

Queen of Riches holder seg til det konvensjonelle, i alle fall når det gjelder symboler. På toppen av pyramiden finner vi noen få og enkle anheng som skildrer forskjellige aspekter av gammel egyptisk religion og trosretning. Det ene er et grønt symbol av Horus øye, det andre er en blå skarabé og det tredje symbolet er et rødt bilde av den bevingede solguden Ra. Ved siden av disse symbolene finner vi de vanlige spillekortikoner (9, 10, knekt, dame, konge og ess) samt et bilde som representerer en pyramide.

Massevis av action

Som nevnt før, så har det egyptiske temaet blitt brukt mange ganger tidligere, og med god grunn. Det er nemlig veldig populært blant spillere. Det var imidlertid på tide med en rekke endringer for å gjøre spillautomater med dette temaet litt mer spennende, og det er nettopp hva Big Time Gaming har klart å gjøre med Queen of Riches.

Til å begynne med vinner spillerne når to eller flere identiske symboler vises på hjul som grenser opp til hverandre, fra venstre til høyre og uavhengig av størrelsen. Nå er det ikke akkurat et nytt påfunn, for det finnes mange 5-hjulspill der ute hvor det er 243 måter å vinne på. Det finnes enda spill med 1024 måter å vinne på. Imidlertid øker denne spillautomaten disse tallene kraftig ut fra det faktum at den har seks hjul fylt med symboler. I tillegg har hver av disse hjulene ikke et bestemt antall posisjoner, noe som betyr at mellom tre og syv ikoner potensielt kan vises på hvert hjul for hvert spinn.

Hvilke rikdommer venter?

Det er ingen innsatslinjer involvert i dette spillet og derfor må spillerne kun plassere en enkelt innsats per spinn, en innsats som teller som totalinnsatsen. Innsatsene begynner på 0,2 kreditter og går opp til 40 kreditt som det høyeste. Med såpass mange mulige måter å vinne på, kan spillerne med rimelighet forvente at premiene ikke er så store. Dette bekreftes også av at jackpoten på denne automaten kun er på 1200 kreditter, noe som er 30x innsatsen, hvis man satser det høyest, tillatte beløp på 40 kreditter. Selvsagt kan man også vinne mindre premier og disse er det større sjanse for kommer ofte på hjulene.

Det er gevinst ved tre av samme symbol på hjulene, men det er kun veldig små beløp som vinnes på denne måten. Får du f.eks. tre symboler med en knekt, så gir det 0,05x innsatsen, ikke akkurat noe å feire i stor stil. Fire knekter gir 0,1x innsatsen, fem gir 0,3x og seks gir den nette sum av 0,75x innsatsen. Hele tabellen med gevinster kan ses på skjermen, men det er pyramidene det gjelder om man skal ha mer enn 6x innsatsen igjen.

 

Bukk for wild-dronningen

I tilfelle 117 649 måter å vinne på ikke er helt nok, så vil denne spillautomaten gi spillerne bonus når man lander på et eller flere wild-symboler. Disse ikonene, som skildrer den vakre Queen of Riches, finnes på alle hjulposisjoner og kan dermed erstatte alle ikoner for å fullføre en vinnende kombinasjon. Dessuten kommer disse wild-symboler med tilfeldige multiplikatorer fra 1x til 7x innsatsen, og blir brukt når du vinner med et eller flere wild-symboler. Disse wild-symbolene kan til og med multiplisere hverandre, noe som betyr at hvis du f.eks. finner to wild-symboler med en multiplikator på 7x innsatsen, så får du plutselig 49x innsatsen igjen.

Dette er relevant siden spillet har en funksjon som kalles for Reel Clone. Dette vil si at hjulene kan klone seg tilfeldig og kopiere opptil 6 identiske hjul når som helst i hovedspillet. Dette gjelder også for wild-symboler, noe som betyr at opptil seks wild-symboler med multiplikatorer kan kombineres sammen og dermed gi spilleren noen helt kolossale gevinster. Tenk gjennom hvordan gevinsten vil se ut om et wild-symbol med en multiplikator på 6x blir kopiert? Ikke noen dårlig tanke.