Gemix

Gemix er ikke den første spillautomaten som prøver å gjenskape de svært populære spillene med edelstener, som spillere ofte spiller på smarttelefonene sine. Sammenligner vi dette spillet med andre i samme sjangre, så er dette helt sikkert et av de beste. Noen av de andre automater med et slikt tema har beholdt standardoppsettet for spillautomater, men Gemix har gjort det annerledes. De har tatt utgangspunkt i mobilspillet og lagt til ulike måter man kan vinne penger på.

Det er nivåer, ulike verdener og mye underholdning her. Hjulene er plassert på et 7×7 rutenett, og fargerike edelstener faller så ned på hjulene. Får man fem eller flere edelsteiner ved siden av hverandre, så teller det som gevinst og de forsvinner deretter. Dette gir plass til nye edelsteiner som faller på plass, noe som ofte skaper nye kombinasjoner, og dermed flere muligheter for gevinst.

Bak edelsteinene finner man et mønster av blå firkanter. Etter hvert som du vinner på disse firkantene vil de skifte farge til oransje, og når alle firkantene har blitt oransje blir man flyttet opp til et nytt nivå. Her blir man møtt av et helt nytt mønster og når dette har endret farge, så går turen videre til enda et nytt mønster. Etter å ha passert tre mønstre vil du flytte til neste verden. I den neste verden vil du bli introdusert for et progressivt element til spillet, en “verdensbonus” som vises på skjermen, og som du vinner når du fullfører nivået.

Oppsett og spill

Gemix er en spillautomat med ni innsatslinjer og du kan velge hvilken som helst av dem, men det er verdt å få med seg at super-jackpoten innebærer symbolene på linje ni og det vil derfor være fornuftig å velge dem alle. Det er ingen gevinstlinjer som på «vanlige» automater, så du velger i stedet det beløpet du vil spille for på hver tur. Den laveste innsatsen man kan bruke er på kr. 5, men det er også mulig å satse kr. 1000 på hvert spinn. Siden maskinen er fra Play N Go, så har den også selskapets automatiske spinnalternativ som en valgmulighet. Her kan du konfigurere opptil 50 spinn om gangen.

Den beste edelstenen er stjernen som er verdt 1000x innsatsen din hvis du lander femten av dem og du får innsatsen igjen 200x hvis du samler mellom tolv og femten av dem. Hjerter er verdt 500x innsatsen for alle femten, og lilla halvmåne og oransje blomst er verdt 100x for femten. Det er mange gevinster å hente på Gemix, men mange av dem er også veldig små og det er ikke ofte man har flaks med å lande de større gevinstene. At gevinstene kan være veldig små kan sees på f.eks. de mørkeblå edelstenene. Lander du fem av disse, så gir det deg kun 0,1 av innsatsbeløpet igjen. Likevel er det gode muligheter for å vinne mer, siden alle gevinster teller med i det spesielle trapp-vinnersystemet og derfor vil alle smågevinster også telle med til slutt.

Gemix spesielle funksjoner

De ulike mønstrene og verdenene er med til å holde spilleren interessert i spillet, spesielt når du kun mangler å skifte farge på en firkant før du vinner og kan fortsette til neste nivå. På toppen av dette er det noen interessante funksjoner som er en del av spillet. For det første er det alltid en “Crystal Charge” i spill. Denne sitter på høyre side av skjermen, rett over det nåværende mønsteret. Hver edelstein teller med og vil hjelpe denne laderen til å bevege seg fremover. Når du har vunnet flere enn 20 symboler, så får du lov til å benytte deg av en av fire særlige funksjoner.

En av disse funksjonene er et såkalt “nova-blast” som er en eksplosjon som utsletter mange symboler, slik at flere nye kan falle på plass og forhåpentligvis skape flere gevinster. Krystallkrigen forandrer en bestemt type symboler til masse forskjellige symboler, noe som igjen kan skape flere gevinstmuligheter. Lysstrålen forvandler symboler vertikalt og horisontalt, og lyskjeden gjør det samme som lysstrålen, men i et sikksakk-mønster. Når du kommer opp på 40 gevinster, så kan man gjenskape et nytt nova-blast og alle gevinster i den nye runde vil bli multiplisert med tre.

Avhengig av hvilken verden du spiller i, er det også figurer som viser seg på tilfeldige tidspunkter, og disse kan gi deg forskjellige wild-symboler. På nivå en er det en dverg som plutselig viser seg og gir spilleren opptil ti lanterner tilfeldig steder på hjulene og disse kan brukes som wild-symboler og erstatte andre symboler. På nivå to er det en prinsesse som dukker opp og på sluttnivået er det en trollmann som gir deg tilfeldige wild-symboler.

Gemix av Play N Go – konklusjon

Det er vanskelig ikke å la seg imponere over dette spillet, også selv om man kanskje ikke vanligvis spiller spill med edelstener på mobiltelefonen sin. Det er flere måter å holde seg engasjert på, inkludert det progressive elementet med å flytte gjennom forskjellige verdener for å samle bonuser og få nye typer wild-symboler. Crystal Charge kommer inn i spillet ofte nok til å holde deg interessert, og det vil også gi spilleren betydelige gevinster fra tid til annen. Med en RTP på 96,75 % er det gode sjanser for å vinne ofte og ute i horisonten lurer den store jackpoten på 1000x innsatsen, men det krever selvsagt litt flaks.