Castles in The Clouds

Når du ikke klarer å sette et nytt spill i en av de mange kategoriene som finnes allerede, så er det godt mulig du har snublet over noe unikt og potensielt ganske revolusjonerende. Dette er tilfellet med Castles In The Clouds, en videospillautomat utviklet av teamet hos Games Warehouse. Spillet har et helt spesielt design og det er ikke vanskelig å se at inspirasjonen har kommet fra filmen Avatar og deres Hallelujah Mountains. Du vil få æren av å bli kapteinen på et lite luftskip for å undersøke en mystisk verden som er delt opp i forskjellige territorier, og på veien kan du finnes mange originale bonuser. Automaten tilbyr spillerne sine et imponerende utvalg av spesielle funksjoner og mini-spill som kan utløse mange gratisspinn og ikke minst store premier for den tålmodige.

En liten spiller med stor suksess

Games Warehouse er et selskap som holder til i Midlands i Storbritannia, og ble grunnlagt i Derby i 2002. De jobber med å utvikle programvare til spillindustrien og det er hovedsakelig spill de har som deres forretningsområde. Selskapet spesialiserte seg på å skape landbaserte spillautomater til puber og barer, men tråd med kravene til en stadig skiftende industri begynte de for et par år siden og utvikle avanserte videospillautomater til online markedet

De har fort fått stor suksess og regnes i dag for å være et av Storbritannias største selskaper innen markedet for online spillautomater. Faktisk tok det bare selskapet fem år før det nådde en milepæl med å selge 10 000 av sine Paragon-spillautomater. Det er ganske imponerende for et selskap som kun har 30 ansatte.

En estetisk nytelse

Castles In The Clouds lar spillerne komme inn i et lite luftskip og herfra kan man se hjulene flyte høyt over et stort 3D-landskap. Kommandoknappene er integrert i styringen av fartøyet og hele oppsettet er rett og slett unikt og vakkert. Vi må heller ikke glemme å nevne det stadig skiftende landskapet som reagerer på det du gjør under spillet.

Hvis ikke det var for selve hjulsymbolene, så ville Castles In the Clouds se ut som et mye større videospill. Universet i dette spillet er så stort at du fra tid til annen må gå til et kart for å beholde overblikket.

De fem hjulene og de 20 gevinstlinjene er de eneste faste elementene i dette spillet. Ved å bruke pilene kan man satse alt fra 2 til 2000 kreditter for hver tur eller man kan bruke autoplay-modusen og la maskinen fullføre prosessen. Med en RTP på 95,70 % så er det tydelig at det er relativt ofte man kan hente en gevinst og det er derfor langt fra umulig å stoppe spillet med en god sum penger på lommen.

Kortikonene deler plass med kompasser, glober og flere andre tegn. Når man er i gang med basisspillet og går all-in på hjulene, så kan du forvente at en imponerende jackpot er tilgjengelig, en jackpot som er på hele 50 000 kreditter. Du trenger litt flaks for å komme så langt eller hjelp fra de mange bonusfunksjonene som Castles In The Clouds kan by på.

Mange ulike bonuser

Universet er delt inn i tre forskjellige sektorer og disse består av The Jungle, The Ice Wastes og The Burning Desert. Hver sektor er knyttet til et spesielt minispill, som du kan utløse hver gang du scorer tre bonusscatter-symboler på hjulene på samme tid. Her kan du komme til å navigere mellom de ulike sektorene på kartet, finne flere minispill og nye måter å vinne på.

Hver sektor kommer også med sitt eget wild-symbol, og hver av dem kan erstatte de grunnleggende symbolene i løpet av spillet, men de har også en spesiell funksjon. Det er mange muligheter for å få gratisspinn underveis og samle sammen multiplikatorer underveis. Det lønner seg derfor å navigere kartet så ofte du kan.

Unikt på markedet

Castles In The Clouds er en ganske unik spillautomat på markedet, og å finne en automat som minner om denne er nesten umulig. Når det er sagt, fant vi noen sterke likheter mellom spillet og Paranormal Activity fra iSoftBet. Her er settingen også fra et helt annet univers og samtidig er denne andre spillautomaten ganske sterk på bonusfunksjoner.

Det er liten tvil om at Castles in The Clouds er en helt annen spillopplevelse enn de fleste andre spillautomater du kanskje har prøvd tidligere. På toppen av det vanlige basisspillet går dette spillet mye lenger og introduserer en mengde mini-spill og gratisspinn som er med til å gjøre opplevelsen så stor. Listen med spesielle symboler er så lang at vi kun har sett litt på overflaten og det venter mange morsomme opplevelser for den som har litt tålmodighet. De fleste spillere vil trolig bli forelsket i stilen og grafikken i spillet, for ikke å nevne det store antall alternativer som denne spillautomaten tilbyr.